Bra affiliateprogram i Sverige

Allt fler svenska företag, stora som små, börjar satsa på affiliate marketing. Detta innebär att ett företag marknadsför andra företags tjänster och tjänar kommission på varje såld produkt eller tjänst. Marknadsföringen kan ske via flera olika kanaler, till exempel hemsidor, via mejl eller på sociala medier som Facebook eller Instagram.

Det finns många fördelar med affiliate marketing. Dels är det enkelt att komma igång, det är billigt och du behöver inte ha något lager för fysiska produkter. I början kan det vara bra att vända sig till ett så kallat affiliate-nätverk. Nedan ska vi gå igenom några av de mest populära i Sverige.

Adtraction

Adtraction är ett av Sveriges största och mest populära affiliatenätverk idag. Här finns hundratals annonsörer tillgängliga inom flera olika kategorier, till exempel bank och finans (som är den största kategorin), kläder och accessoarer samt hälsa och fritid. Att registrera sig är kostnadsfritt och du kommer igång på bara några minuter.

Den plattform som Adtraction erbjuder är lätt att använda, även för nybörjare inom affiliate. Kundtjänsten hjälper dig om du har frågor och i bloggen kan du läsa mer om verksamheten samt om tips för dig som jobbar med affiliate marketing. Här finns även en särskild sektion för dig som jobbar som influencer.

Adservice och Adrecord

Adservice är ett annat nätverk som är aktivt på den svenska marknaden. Detta företag är dock verksamma i flera länder i Europa och i dagläget erbjuder de över 700 annonsörer. Även Adservice erbjuder ett särskilt program för dig som är influencer där du kan få råd och stöd längs vägen.

Sist men inte minst har vi Adrecord som också är verksamma i flera olika länder i Europa. Bakom detta företag hittar vi ett team som alla har lång erfarenhet inom affiliate-branschen och som vet vad företag och annonsörer vill ha. Se vilket nätverk som passar dig eller registrera dig hos samtliga.