Bli affiliate

Att bli affiliate är inte speciellt svårt. De flesta internetbaserade bolag har stöd för det här och arbetar med partners via affiliatesystem. Problemet är att hitta en bransch som man kan och vill jobba med. Det absolut svåraste är naturligtvis att hitta kunder som man kan rekommendera till sina partners tjänster. Säg att du bestämmer dig för att bli affiliate för streamingtjänster så som Netflix och Viaplay. Du kan säkert få igång ett avtal med dessa utan några större problem. Det som är det svåra är att du sedan ska leverera kunder till dem. Hur ska du få folk att skapa konton hos dessa streamingtjänster via just dig? Hur ska de få reda på att du är deras partner, varför ska de skapa sitt konto via dig och inte direkt via sidan i sig.

Det här är svårt som attan. Här måste du kunna erbjuda något som ingen annan kan. Eller på något sätt se till att du har trafik på din sida så att folk kan läsa det du skriver och välja att skapa sitt konto via din sida.

Eftersom affiliatesidor i regel blir en enda stor reklamsida, med lite mer sofistikerad reklam än bara skrikiga banners så är intresset för det som står på sidan i många fall ganska begränsat. Därför kan det vara svårt att bygga upp en affiliatesida som får någon trafik. Har du ingen trafik så har du heller inga kunder. När du väl har trafik så måste du se till att den trafik du har faktiskt läser dina rekommendationer och sedan klickar på dina länkar och skapar konto på streamingsiterna. Det här är inte något som händer över en natt och det är heller inte speciellt lätt. Men det går att göra om man lägger hjärta och själ i det hela. Lycka till!